Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Κάλεσμα κινητοποιήσεων από την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του Καλλικρατικού Δήμου Νάουσας



ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ &  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
           Ο αγώνας μας ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες με πολύ μικρή συμμετοχή αγροτών στην αρχή (ειδικά από την πόλη μας που πρωτοστατούσε πριν από λίγα χρόνια) ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα του ΕΛΓΑ . Άρχισε να γιγαντώνεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους της Πέλλας, της Λάρισας κ.α. γιατί ο «Νόμος-χαράτσι» έρχεται να μας ληστέψει αντί να μας ασφαλίσει και άρχισε να φέρνει αποτελέσματα . Ανάγκασε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την διοίκηση του ΕΛΓΑ να ανασκευάσουν και να μειώσουν τα αρχικά
προτεινόμενα ασφάλιστρα για τη φρουτοπαραγωγή ( Ροδάκινα , Μήλα , Κεράσια … ) στα σημερινά  50 - 60 ευρώ/στρέμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεχόμαστε να τα πληρώσουμε. Είμαστε κάθετα αντίθετοι όλη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τη λογική στρεμματικής επιβολής ασφαλίστρων για παραγωγή που δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα συγκομίσουμε & θα πουλήσουμε Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ καθώς και την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Δεν πρέπει να πληρώσει κανένας ούτε ένα ευρώ. Δεν πρέπει να δεσμευτεί με υπογραφή επιτρέποντας στον ΕΛΓΑ να σηκώνει χρήματα από τα τραπεζικά μας βιβλιάρια που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να το κάνει χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές με τη δήλωση του ΟΣΔΕ που δεν έχει καμία σχέση το ένα ζήτημα με το άλλο. Την πολιτική αυτή  Πανελλαδικά  με τους αγώνες μας θα την ανατρέψουμε, γιατί θέλει να μας ξεπατώσει από τα χωριά και τα χωράφια μας, θέλει να μας αναγκάσει να πουλήσουμε τη γη μας σε εξευτελιστικές τιμές σε μεγαλοεπιχειρηματίες νεοτσιφλικάδες, για να γίνουμε δούλοι στις περιουσίες μας, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που κλείνουν σχολειά, νοσοκομεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα. 
Στο προχθεσινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που κάναμε τη Δευτέρα 9-5-2011 στη Βέροια, καταθέσαμε στη διοίκηση του ΕΛΓΑ της περιοχής μας στη Βέροια πάνω από 2.000 υπογραφές και άλλες τόσες και περισσότερες βρίσκονται στα χέρια μας , που εκφράζουν την αντίθεσή μας στο νόμο και στο χαράτσι που προσπαθεί να μας επιβάλει η κυβέρνηση. Θέλουμε ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που να μας εγγυάται και να μας καλύπτει από όλες τις ζημίες 100% σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων μας, για να μείνουμε στα χωράφια και όχι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες σαν κι αυτές που βαρούν κανόνια καθημερινά στην αγορά και αφήνουν στα κρύα του λουτρού τους ασφαλισμένους τους. Ζητάμε να πληρώνουμε τα ασφάλιστρα όπως πληρώναμε μέχρι τώρα δηλαδή το 3% επί των τιμολογίων και όχι κατά στρέμμα που δεν έχει καμία βάση λογικής. Θέλουμε μια πολιτική που να αμείβει τις δυνάμεις της εργασίας και όχι τους αεριτζήδες τοκογλύφους του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν σκέφτονται τίποτε άλλο από το πώς θα ληστέψουν την κοινωνία μας.
            Αν από τη κυβέρνηση λείπουν χρήματα, να πάει να τα πάρει από αυτούς που τα φυγάδευσαν με τριαξονικά στο εξωτερικό, σε  of shore εταιρείες και στα χρηματιστήρια με την άδειά της  και όχι από τα βιβλιάρια των αγροτών , που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
            Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε αδράνεια στην περιοχή μας, έχουν υποχρέωση μαζί με τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις μας, να ενημερώσουν τα μέλη τους για τον πόλεμο που μας κήρυξε η κυβέρνηση. Αν κάποιοι συνάδελφοί μας, συμφωνούν με αυτό το νόμο ληστείας της κυβέρνησης να βγουν να το πουν δημόσια με επιχειρήματα.
            Συναδέλφισσες και συνάδελφοι αγρότες, ο αγώνας τώρα ξεκινάει και θα δικαιωθεί.
            Σας καλούμε όλους στις 18 του Μάη ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00 μ.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καρατάσου. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Γιώγας μέλος της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτικών συλλόγου νομού Πέλλας. 
Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του Καλλικρατικού Δήμου Νάουσας
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου