Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Παραμένουν οι 4 πόντοι Νάουσας με τον Βατανιακό. Ευρεία νίκη για τα Λευκάδια


ΑΣ Πεντάβρυσου – Νάουσα 1-6
Καστοριά – Αλεξάνδρεια 2-2
Λευκάδια - Γαλατινή Κοζ. 4-0
Αγκαθιά – Κάστωρ 2-2
Άρης Λόφων - Εθνικός Κατερίνης 2-0
Σειρήνα Γρεβ. – Σβορώνος 6-3
Βατανιακός - Εθνικός Βατερού 1-0
Ολυμπος Λεπτ. - Πυρσός Γρεβ. 3-2
Σιάτιστα - Μακεδονικός Φούφα 2-5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βατανιακός 78
-----------------------------
2. Νάουσα 74
3. Καστοριά 67
4. Εθνικός Βατερού 66
5. Πυρσός Γρεβ. 60
6. Αλεξάνδρεια 53
7. Λευκάδια 53
8. Κάστωρ 47
9. Αγκαθιά 46
10. Όλυμπος Λεπτ. 43
-----------------------------
11. Σβορωνος 42
12. Γαλατινή Κοζ. 39
13. Εθνικός Κατερ. 31
14. Μακεδ. Φούφα 30
15. Σειρήνα Γρεβ. 29
16. Άρης Λόφων 24
17. ΑΣ Πεντάβρυσου 13
18. Σιάτιστα 6

Τελική βαθμολογία για την Α1 μετά την τελευταία αγωνιστική

Βεργίνα - Ένωση Απ. Π. 0-5
Καβάσιλα – Κοπανός 1-1
Χαρίεσσα – Π.Α.Ο.Κ. Αλεξ. 0-1
Επισκοπή – Κλειδί 3-4
Μέση – Διαβατός 2-1
Αγ. Γεώργιος – Μελίκη 3-1
Τρίκαλα – Κορυφή 4-0
Αγ. Βαρβάρα – Σταυρός 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (τελική)
1. Π.Α.Ο.Κ. ΑΛΕΞ. 71
-------------------------------
2. ΕΝΩΣΗ ΑΠ.Π. 65
3. ΔΙΑΒΑΤΟΣ 55
4. ΜΕΣΗ 53
5. ΤΡΙΚΑΛΑ 47
6. ΣΤΑΥΡΟΣ 44
7. ΜΕΛΙΚΗ 42
8. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ 41
9. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 40
10. ΧΑΡΙΕΣΣΑ 37
11. ΚΑΒΑΣΙΛΑ 37
12. ΚΟΠΑΝΟΣ 37
13. ΕΠΙΣΚΟΠΗ 35
-------------------------------
14. ΚΛΕΙΔΙ 34
15. ΒΕΡΓΙΝΑ 30
16. ΚΟΡΥΦΗ 0

* Η Ένωση Απ.Π. ξεκίνησε με -2 βαθμούς
** Ο Διαβατός έχει ένα μηδενισμό

Ήττες για Επισκοπή, Χαρίεσσα, ισοπαλία για τον Κοπανό







Δύο ήττες για την Επισκοπή εντός από το Κλειδί 3 - 4, την Χαρίεσσα εντός από τον ΠΑΟΚ Αλ. 0 - 1 και μία ισοπαλία για τον ΓΑΣ Κοπανού μέσα στα Καβάσιλα με 1 - 1 είχε το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας.

Ζημιές σε οπωρώνες δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και ροδακινιάς στον δήμο Αλεξάνδρειας

 Σημαντικές ζημιές στην ανθοφορία και καρπόδεση καλλιεργειών δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και σε ορισμένες πρώιμες ποικιλίες ροδακινιάς, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, διαπιστώνουν τώρα δενδροκαλλιεργητές από την περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας. Επειδή η ζημιά σε πολλούς οπωρώνες είναι μεγάλη, όπως αναφέρουν παραγωγοί της περιοχής, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, με έγγραφο που έστειλε την Πέμπτη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ημαθίας-Πέλλας και στη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ζητά την άμεση ενεργοποίηση του υπηρεσιακού μηχανισμού του ΕΛΓΑ για να διαπιστωθεί από τους γεωπόνους-εκτιμητές η έκταση του προβλήματος, να γίνουν οι προβλεπόμενες αναγγελίες για τις προαναφερόμενες καλλιέργειες, ώστε οι παραγωγοί που επλήγησαν να υποβάλλουν σχετικές δηλώσεις στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν.

Κατά της μονιμότητας οι πολίτες


Αντίθετοι στη μονιμότητα στο δημόσιο δηλώνουν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. Δείτε για ποιες ΔΕΚΟ και οργανισμούς συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση και για ποιες διαφωνούν

Αλλαγή στην άποψη των πολιτών σχετικά με τη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις καταγράφει πανελλαδική έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής".
Σύμφωνα με την έρευνα το 58% των πολιτών δηλώνει αντίθετο στη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα, έναντι ποσοστού 25% που θεωρεί ότι θα πρέπει να διατηρηθεί.
Το 69% θεωρεί ότι για να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα θα πρέπει να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, το 15% ζητά ενίσχυση και του δημόσιου και του ιδιωτικού και το 11% ενίσχυση του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 74% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων τις οποίες θεωρεί αναγκαίες, το 10% θεωρεί ότι "δεν είναι αναγκαίες" και το 11% ότι "σίγουρα δεν είναι αναγκαίες".
Όσον αφορά τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ συμφωνεί το 65% από το 41% που ήταν το 2008, ενώ διαφωνεί το 31%.
Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συμφωνεί το 47% ενώ διαφωνεί το 48%.
Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ συμφωνεί το 60%, ενώ διαφωνεί το 32%
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζητά ιδιωτικοποίηση το 54%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41%
Όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα, το 52% διαφωνεί με ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση και το 42% συμφωνεί.

Πανέμορφες εκδηλώσεις στην Ζωοδόχο Πηγή Χαρίεσσας



Πανέμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στο εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στην Χαρίεσσα, παρουσία πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Νάουσας. Χορευτικά τμήματα διαφόρων συλλόγων και του τοπικού Αγ. Δημητρίου παρουσίασαν το πρόγραμμα τους στον ειδυλιακό χώρο του εξωκκλησίου.

Ο Μανώλης Βαλσαμίδης στια "Ανακρίσεις"


Χθες Παρασκευή 29 Απριλίου στις 9,30 το βράδυ η εκπομπή "Ανακρίσεις" στην "Πέλλα TV" του Θόδωρου Ελευθεριάδη φιλοξενήθηκε ο Θεολόγος- Συγγραφέας κ. Μανώλη Βαλσαμίδη, ο οποίος μιλάει για το χρονικό του Ολοκαυτώματος της Νάουσας από τους Τούρκους, τον Απρίλιο του 1822. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη την ίδια ώρα τη Δευτέρα 2 Μαΐου. 
Αξίζει να το δει κανείς καθώς επίσης και να διαβάσει το βιβλίου που έχει εκδοθεί από τον ίδιο συγγραφέα.

Ηράκλειο: Αυτοκτόνησε 55χρονος οικοδόμος στο Ζαρό!..Τραγικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών..


Τραγικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Κρήτη καθώς πριν καλά καλά "στεγνώσει το μελάνι" από την είδηση του θανάτου του 40χρονου Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιάννη Μεστροπιάν και λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη της αυτοκτονίας του νεαρού μαθητή στο Ρέθυμνο , ένα ακόμα περιστατικό αυτοχειρίας καταγράφεται χθες, αυτή την φορά, στην περιοχή του Ζαρού

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται
για 55χρονο οικοδόμο ο οποίος βρέθηκε το πρωί απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 55χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και οικογενειακά προβλήματα και όχι τόσο οικονομικά

Δικαιώθηκε ο αγώνας των κατοίκων του Πλατέος για την διάβαση του ΟΣΕ

Περίτρανη απόδειξη ότι όταν οι πολίτες κινητοποιούνται για ένα δίκαιο αίτημα και πιέζουν τότε έχουν πολλές ελπίδες να νικήσουν. Έτσι έγινε και σήμερα μετά την κινητοποίηση των κατοίκων του Πλατέος που κατέλαβαν το πρωί συμβολικά τις σιδηροδρομικές γραμμές με αίτημα να μείνει ανοιχτή η φυλασσόμενη διάβαση που υπάρχει στο χωριό εδώ και δεκαετίες.
Το μεσημέρι επισκέφθηκαν εσπευσμένα δυο ανώτεροι υπάλληλοι του ΟΣΕ και μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Σ. Ανδρονίδη, τον...πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κ. Κιορογλίδη και μέλη του συμβουλίου κατέληξαν στην πρόταση να μείνει ανοιχτή η διάβαση με το καθεστώς που λειτουργούσε το τελευταίο δίμηνο, δηλαδή να είναι ανοιχτή από το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Η πρόταση έγινε δεκτή από την διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και τους κατοίκους του Πλατέος τους οποίους ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος στην απογευματινή προγραμματισμένη συγκέντρωση που είχαν στις 7 στον σταθμό.
Στο κάλεσμα του δήμου και της Δημ. Κοινότητας ανταποκρίθηκαν εκτός των κατοίκων του Πλατέος και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων που πάντα είναι αλληλέγγυοι σε τέτοιες κινητοποιήσεις που θίγουν βασικά αγαθά των πολιτών.
Πηγή: Εφημ. "Χρονικά"

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα στη Βέροια

 Στον εισαγγελέα υπηρεσίας οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι δυο άτομα που χθες το βράδυ συνελήφθησαν στην Βέροια για διενέργεια παράνομου στοιχηματισμού. Οι δυο κατηγορούμενοι είναι, ο ένας ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ και΄ο άλλος παίκτης παράνομου στοιχηματισμού, που συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο κατάστημα του πρώτου, Κεντρικής 22, στο κέντρο της πόλης.

Αιτήματα που θα θέσει στην Θεοδώρα Τζάκρη ο δήμαρχοςΤάσος Καραμπατζός



Αιτήματα του Δήμου που αφορούν επίκαιρα ζητήματα της Νάουσας, θα υποβάλλει ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός στην Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στη Νάουσα στο πλαίσιο της εκδηλώσεων εορτασμού του Ολοκαυτώματος. Ειδικότερα τα αιτήματα αφορούν: 1) Την επίλυση του προβλήματος της ΕΝ.ΚΛΩ και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των 1.000 ευρώ, 2) Τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με τη δημιουργία Μονάδας Φυσικής Αποκατάστασης, 3) Τη συνέχιση λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στο Δήμο Νάουσας, χωρίς να κλείσει κανένα σχολείο, 4) Την καταβολή της χρηματοδότησης στο Δήμο από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ του 2011, η οποία δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα, 5) Τη λήψη μέτρων για την προστασία του φυτικού κεφαλαίου στο Ροδοχώρι (μύκητας στις καλλιέργειες μηλιάς), 6) Χρηματοδότηση του έργου δρόμος-ποδηλατόδρομος με 1.000.000 ευρώ, με στόχο να ολοκληρωθεί φέτο

Πρόσληψη 37 ατόμων στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Γνωστοποιείται ότι, ο Δήμος Αλεξάνδρειας μετά και το υπ' αριθ. 19619/20-04-2011 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Οδηγίες για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα», επαναφέρει σε ισχύ την υπ' αριθ. ΣΟΧ 1/2011 ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού, συνολικού αριθμού τριάντα επτά (37) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του.
Το υπό πρόσληψη προσωπικό αφορά συγκεκριμένα τις κάτωθι ειδικότητες/αριθμό θέσεων:
    * ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρου: Πέντε (5) θέσεις.
    * ΔΕ Οδηγοί Φορτηγού: Δύο (2) θέσεις.
    * ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργων (Γκρέιντερ): Δύο (2) θέσεις.
    * ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργων (Σάρωθρο): Μία (1) θέση.
    * ΔΕ Οδηγοί Γεωργικού Ελκυστήρα (τρακτέρ): Δύο (2) θέσεις.
    * ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας (συνοδοί απορριμματοφόρων): Δεκατέσσερις (14) θέσεις.
    * ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας (εξωτερικών χώρων): Εννέα (9) θέσεις, και
    * ΥΕ Εργάτες Δημοτικών Κοιμητηρίων: Δύο (2) θέσεις.
Περίοδος υποβολής αιτήσεων: από Τετάρτη 4/5/2011 έως και Παρασκευή 13/5/2011.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων, τα απαιτούμενα έντυπα και δικαιολογητικά συμμετοχής, τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την πρόσληψη, κλπ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Αλεξάνδρειας (αρμόδιος υπάλληλος: κ. Ευθυμία Κιρτικίδου, τηλ. 23333-50122), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου (ΣΟΧ 1/2011), κατά το πλήρες κείμενό της, είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο ειδικού σκοπού του προγράμματος "Διαύγεια" του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην ακόλουθη σύνδεση: http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_alexandrias/ada/4ΑΓΧΩΨΠ-Κ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το παραδοσιακό ντέρμπυ ΠΑΟΚ - ΑΡΗ στο Ζερβοχώρι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεύτερη μέρα του Πάσχα πραγματοποιήθηκε το ντέρμπυ του Άνω Ζερβοχωρίου ΠΑΟΚ - ΑΡΗ στο γήπεδο του χωριού με πολύ καλή συμμετοχή αλλά και γέλιο.
Δείτε το σχετικό βίντεο


Σκληρές εκφράσεις για βουλευτές και κυβέρνηση από εργαζόμενους της ΕΝ ΚΛΩ

Ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στην Θεοδώρα Τσάκρη
Τέλος ανοχής από τους εργαζόμενους της ΕΝ ΚΛΩ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 32 μήνες και εξέφρασαν τον θυμό και την απογοήτευση τους σε συνέντευξη τους, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς σε κυβέρνηση και τοπικούς βουλευτές.

Η «Μεγάλη» Αλβανία!


Η «Μεγάλη» Αλβανία!
Οι Αλβανοί μαθητές, μέσα από τα νέα σχολικά βιβλία, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας». Διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό έδαφος
Σύμφωνα με τα όσα διδάσκουν τους νεαρούς μαθητές, έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, η οποία όπως είναι σε όλους γνωστό, ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο newstoday.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Άξιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, φιέστα ανόδου για τον Αχιλλέα






Κερδίζοντας και την τελευταία αγωνιστική μέσα στην σκληροτράχηλη και ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα του Στενημάχου ο Ολυμπιακός Νάουσας κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή  με 0 - 1.
Την ίδια ώρα ο Αχιλλέας κέρδιζε με το ίδιο σκορ την Ακαδημία Νάουσας στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου που ήταν γεμάτο από φίλους της ομάδας που γιόρτασαν με άφθονα ψητά και κρασί την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Αγώνας για τον αγώνα που κάνουν κάποια παιδιά για ζωή πραγματοποιήθηκε στο Ροδοχώρι




Πραγματοποιήθηκε στο Ροδοχώρι το δεύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά για φιλανθρωπικό σκοπό, το παρόν έδωσαν αρκετοί επώνυμοι απ’ το Νομό όπως...


Η κ Δώρα Μπαλτατζίδου και Κώστας Καλαϊτζίδης (Περιφερειακοί σύμβουλοι Ημαθίας), ο κ Κώστας Παπαδόπουλος (Δημοτικός σύμβουλος Νάουσας) και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, ενώ απ’ το Ροδοχώρι ήταν όλοι οι φορείς

Για την ιστορία στο μίνι τουρνουά, νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε δίκαια η ομάδα των Λευκαδίων, αλλά στην ουσία αυτοί που κερδίσανε, είναι ο αγώνας για τον αγώνα που κάνουνε κάποια παιδάκια για τη ζωή.

Oι ποδοσφαιριστές του Ροδοχωρίου τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου πρώην ποδοσφαιριστή και πιστού οπαδού της ομάδας, Άρη Σιαμίδη, έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια, επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του τουρνουά.

Άξια συγχαρητηρίων είναι η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, για την πρωτοβουλία διοργάνωσης τουρνουά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά και οι ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά ΠΑΣ Λευκαδίων και Παλαίμαχοι Αλεξάνδρειας με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το ποσό που μαζεύτηκε είναι περίπου 1200€ και θα πάει στον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού»


Φωτογραφίες και Βίντεο από την ποδοσφαιρική εκδήλωση για το χαμόγελο του παιδιού 
Αναμνηστική Φωτογραφία των ομάδων, των διαιτητών αλλά και των εκπροσώπων από το Χαμόγελο του Παιδιού

Είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο με μπροστάρηδες μικρά παιδάκια

Αναδημοσίευση από: Ροδοχωρίτης

Υπουργός Υγείας: «Δεν πρόκειται να καταργηθεί το Νοσοκομείο της Νάουσας»


PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Απριλίου 2011 ανήμερα του Πάσχα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ.  Άρη Μουσιώνη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο ο Υπουργός συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ιδρύματος και περιηγήθηκε στους χώρους των κλινικών.
Ο Υπουργός χαρακτήρισε το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας ως ένα «χρήσιμο» νοσοκομείο, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει σχέδιο κατάργησής του και κάλεσε όσους διασπείρουν ψεύδη και άσχετες φήμες σε ότι αφορά τη λειτουργία του να σταματήσουν.
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε εξάλλου την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το έργο που έχει επιτελεσθεί μέχρι τώρα στο νοσοκομείο (ανάπτυξη Νοσοκομειακού Συνταγολογίου, οργάνωση πλήρως ανακαινισμένων σύγχρονων αποθηκών, εφαρμογή ενιαίου συστήματος κωδικοποίησης υλικών & Ατομικού Συνταγολογίου, ανάπτυξη ολοκληρωμένου πλη9ροφοριακού συστήματος, mini ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών κ.ά). Εντυπωσιάστηκε ακόμη από το γεγονός ότι το νοσοκομείο συμπράττει στην ευρύτερη προσπάθεια αναδιάταξης των δυνάμεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξάγοντας τεχνογνωσία στον τομέα τόσο των εφαρμογών της πληροφορικής όσο και των εξειδικευμένων ιατρικών γνώσεων προς άλλες όμορες νοσοκομειακές μονάδες.
Στα πλαίσια δε της επιτακτικής ανάγκης για ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό ριζικής αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού του Ε.Σ.Υ. ο Υπουργός κάλεσε τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας κ. Τσακπουνίδη Παναγιώτη, να  καταθέσει εισηγητικές προτάσεις για τη συνεργασία μεταξύ των δύο Νοσοκομείων του Νομού (Γ.Ν.Βέροιας και Γ.Ν.Νάουσας) και για τη συλλειτουργία ορισμένων τμημάτων και κλινικών αυτών.
Τέλος, πρόσφατα δημοσιεύματα και καταγγελίες αναφορικά με σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού σε Δημόσια Νοσοκομεία χαρακτηρίστηκαν τόσο από τον κ. Λοβέρδο όσο και από τον κ. Μουσιώνη ως απολύτως «ψευδή» και «νοσογόνα για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» που μόνο ως απόπειρες υπονόμευσης της αξιοπιστίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα μπορούσαν να εκληφθούν. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέψευσε δε κατηγορηματικά αντίστοιχες φήμες για το Γ.Ν.Νάουσας ως «πλήρως ανυπόστατες» και ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η προμήθεια υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο διεξάγεται απρόσκοπτα ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος παράλληλα με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων αυτού προς όφελος του πολίτη.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΔΕΞΙΩΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ




Στην πρωταθλήτρια ομάδα Χάντμπολ του «Ζαφειράκη», η οποία πρόσφατα κατέκτησε το Πανελλήνιο Εφηβικό Πρωτάθλημα, παρέθεσε δεξίωση το βράδυ της Τρίτης (26/4) στο «Κιόσκι» ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός.
Συνεχάρη τους αθλητές, τον προπονητή και τη διοίκηση του συλλόγου για τη μεγάλη επιτυχία τους, τονίζοντας ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μια σπουδαία διάκριση για τους ίδιους, η οποία ταυτόχρονα προβάλλει θετικά και τη Νάουσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Πρόσθεσε ότι η εντυπωσιακή πορεία της ομάδας και του Χάντμπολ του Ζαφειράκη δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα συστηματικής και οργανωμένης προσπάθειας που γίνεται από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους αθλητές και ευχήθηκε οι επιτυχίες αυτές να έχουν συνέχεια.    
Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του «Ζαφειράκη» κ. Β. Τζώρτζης, ο προπονητής κ. Τέο Παυλίδης, τα μέλη της διοίκησης του Τμήματος Χάντμπολ κ.κ. Χρ. Δεληχρήστος, Κ. Παναγιωτίδης, Κ. Ιωάννου και οι αθλητές της ομάδας: Θανάσης Μπουμπουλέντρας, Νικόλας Καραμπατζός, Βασίλης Ροδοβίτης, Πασχάλης Πίτος, Γιώργος Τίκος, Πέτρος Διδασκάλου, Γιάννης Ροδοβίτης, Νίκος Εμμανουηλίδης, Ιωάννης Φράγγης, Χρυσάφης Κουτσουφλιάνος, Στράτος Ρακιτζής, Γιώργος Πετρίδης, Στάθης Κεσίδης, Παναγιώτης Ζωναρόπουλος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Τα παιδιά και οι γονείς του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία το «ΥΦΑΔΙ», ευχαριστούμε όλους όσους με πολύ αγάπη και ευαισθησία στήριξαν την πασχαλινή έκθεσή μας και ιδιαίτερα:
-          Την Αναστασία Ζωγραφοπούλου, τελειόφοιτη  Παιδαγωγικού – Νηπιαγωγών Ιωαννίνων
-          Την Τζάκη Δήμητρα και τον Μπεσλίκα Διονύση
-          Τους Διαμάντη Φίλιππα και Μυλωνά Γιάννη
-          Το τυπογραφείο Ράλλη και ιδιαίτερα τον Κων/νο Ράλλη
-          Την Πόλυ Ζιώτα και την Βάσω Σπανού
-          Την Φράγκη Φανή και τον Φράγκη Θωμά
-          Το αρτοποιείο Θέμη και Δημήτρη Θανασούλη
-          Την Νάντια Τζέπου του νέου καταστήματος «ΤΖΕΠΟΣ DAILY BAKERY»
-          Το ζαχαροπλαστείο «Σούλα»
-          Τους Κάλλη Άγγελο και Καρατσιώλη Σταύρο
-          Το ανθοπωλείο Χρήστου Σιάτρη
-          Τις μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό του ΙΕΚ Νάουσας «Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας»
-          Τους εθελοντές του τμήματος Νεότητας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νάουσας

Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και συμβάλετε καθοριστικά
στη συνέχιση της λειτουργίας του Εργαστηρίου μας.
Χρόνια πολλά!
Η πρόεδρος Ευγενία Ζάλιου



ΔΩΡΕΑ
Στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία το «ΥΦΑΔΙ» για τις ανάγκες των παιδιών και τη συνέχιση της λειτουργίας του, στην μνήμη του πατέρα τους Νικόλαου Σιδηρόπουλου, τα παιδιά και τα εγγόνια €100.
Το ΔΣ και τα παιδιά ευχαριστούν θερμά

Δυσπεψία




Χριστός Ανέστη!!!!
Χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πρόοδο σε όλους τους τομείς!

Όλοι μας, τις ημέρες των εορτών, τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Καταναλώνουμε περισσότερα οινοπνευματώδη, αλατισμένους ξηρούς καρπούς και γλυκά. Αρκετοί μάλιστα είναι αυτοί που πέφτουν σ’ αυτήν την κραιπάλη μετά από μια περίοδο νηστείας. Λογικό είναι λοιπόν, ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα να βρεθούμε αντιμέτωποι με τα συμπτώματα της δυσπεψίας (κοινώς βαρυστομαχιά), δηλ. πόνο στο στομάχι, βάρος και πρήξιμο στην κοιλιά, ναυτία και εμετό, ξινίλες, πονοκεφάλους κλπ.
Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορούμε να τα καταπραΰνουμε με πολύ φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας βότανα. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε τα βότανα αυτά να είναι βιολογικής καλλιέργειας ή αυτοφυή, που όμως να συλλέχθηκαν από μέρος που βρίσκεται μακριά από άλλες καλλιέργειες και οδικές αρτηρίες, ώστε να μην κάνουμε μεγαλύτερο κακό στο στομάχι μας. Ας τα δούμε όμως ένα-ένα, γιατί το καθένα έχει και πολλές άλλες ιδιότητες, εκτός από βοηθητικά της πέψης:
  • Άνηθος: Βοηθητικό της πέψης, διουρητικό, αντισπασμωδικό, γαλακταγωγό.
  • Βασιλικός: Βοηθητικό της πέψης αλλά και της μνήμης. Κυρίως μαγειρική χρήση.
  • Γλυκάνισος: Αποχρεμπτικό, αντισπασμωδικό, ηρεμεί τους κολικούς.
  • Δυόσμος: Μαζί με λίγο γλυκάνισο ιδανικό για πονοκεφάλους.
  • Εστραγκόν: βοηθητικό της πέψης, αλλά ανοίγει και την όρεξη
  • Κόκκινο τσάι: αντιοξειδωτικό, αντιχολερικό.
  • Λουΐζα: Διουρητικό, χαλαρωτικό, αέρια, τυμπανισμός, δίαιτα.
  • Μαντζουράνα: Κρυολογήματα, ορεκτικό, μαγειρική χρήση κυρίως.
  • Μελισσόχορτο: Αντισπασμωδικό, υποτασικό, αντικαταθλιπτικό, καταπολεμά πονοκεφάλους.
  • Μέντα: κρυολογήματα, αντισπασμωδικό, εφιδρωτικό, αντιεμετικό, αντισηπτικό, νευροτονωτικό.
  • Πράσινο τσάι: αντιοξειδωτικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθάει το μεταβολισμό.
  • Ρίγανη: χωνευτικό, διεγερτικό, εφιδρωτικό, αποχρεμπτικό, αντισηπτικό, εμμηναγωγό.
  • Ταραξάκο: διουρητικό, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, κατάλληλο για τις παθήσεις του συκωτιού και της χοληδόχου, για ρευματισμούς και δερματοπάθειες.
  • Τζίντζερ: Φούσκωμα, ναυτία, κακή κυκλοφορία, αποχρεμπτικό.
  • Φύλλα Αιγύπτου: Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.Επίσης υπάρχουν έτοιμα μείγματα πολλών βοτάνων για όσους έχουν δυσπεψία, για όσους θέλουν να αποτοξινωθούν, γι’ αυτούς που έχουν δυσκοιλιότητα ή για όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα.

Τρόποι παρασκευής ροφημάτων με βότανα:
  1. Αφέψημα: Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά το αρωματικό φυτό σε αναλογία 1κουταλιά της σούπας ανά 3 φλιτζάνια νερό. Στη συνέχεια το αφήνουμε για 15-20 λεπτά και σουρώνουμε.
  2. Έγχυμα: Ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε τα ενεργειακά στοιχεία των βοτάνων. Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βότανο σε 1 φλιτζάνι τσαγιού και προσθέτουμε βραστό νερό. Το αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και το σουρώνουμε.
 ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΒΙΟ-ΜΠΑΞΕ !!!
Φρέσκος Ελληνικός Βασιλικός Πολτός τα 20 γρ. ΜΟΝΟ 22,00 Ευρώ!!!
Bio-μπαξές
Βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα
Στουγιαννάκη 8 (στον δρόμο του ΟΤΕ)
Τηλ.23320 23932  κιν. 693 4141 800
Παναγιώτου Ελένη Τ.Γεωπόνος



Τροχαίο ατύχημα στο ύψος της Κουλούρας


/laikoyra.blogspot.com/
Ο Οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο όταν του βγήκε ένα σκυλι  στο ύψος της Κουλούρας και ανατράπηκε...
Ο οδηγός σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Βέροιας και ευτυχώς την γλύτωσε  με ελαφρά τραύματα..

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Έως τις 29/η η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


PDF


ImageΤελευταία ευκαιρία σε όσους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ δεν έχουν απογραφεί προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους δίνει ο Οργανισμός.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και, συγκεκριμένα, έως την Παρασκευή 29 Απριλίου οι εν λόγω συνταξιούχοι θα μπορούν να απογραφούν σε τράπεζα της επιλογής τους συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που έχει αποστείλει ο ΟΑΕΕ.
Για όσους δεν το πράξουν, ο Οργανισμός θα προχωρήσει από την 1η Μαΐου σε αναστολή της καταβολής των συντάξεών τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΕ έχει προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου του 2011, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και πλέον η σύνταξη πιστώνεται αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό, στην Τράπεζα επιλογής του δικαιούχου.
Οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, θα έπρεπε να έχουν απογραφεί από τις 15-10-2010, όμως παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί υπολογίζεται ότι περί τους 3.500 συνταξιούχους δεν έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία.
Σημειώνεται, επίσης, ότι περίπου 4.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, είναι σήμερα άνω των 80 ετών και λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω πληρεξουσίου.
Το σύστημα της απογραφής των συνταξιούχων και της καταβολής των συντάξεων μέσω των 26 τραπεζών που συμμετέχουν στο Διατραπεζικό σύστημα DIAS, εφαρμόζεται σταδιακά σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα ολοκληρωθεί με την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ταμείων, τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και τον κεντρικό έλεγχο της καταβολής των συντάξεωn.
agronews.gr 

Ερώτηση Χαλκίδη για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ


Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, μαζί με άλλους συναδέλφους Βουλευτές του κόμματος κατέθεσε στη Βουλή επερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου και την Υπουργό και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, με αφορμή την αδικία που υφίστανται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ.


ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ :
1) Προτίθενται να σταματήσουν τον εμπαιγμό και να αποκαταστήσουν την αδικία που  υφίστανται οι  ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων του ΟΑΕΔ προβαίνοντας στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους;
2) Υπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων του ΟΑΕΔ, δεδομένου ότι ο συνδικαλιστικός τους φορέας, η ΟΛΜΕ δεν είναι αρνητική σε κάτι τέτοιο;
3) Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο, στην εποπτεία του οποίου ανήκει ο ΟΑΕΔ, να προωθήσει την ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, την στιγμή που είναι ήδη υπαρκτός ο εξοπλισμός και οι τεχνολογικές μέθοδοι για την υλοποίησή του;
4) Για ποιο λόγο τα συγκεκριμένα εργαστήρια παρέμειναν κλειστά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος 2010-2011 και για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν οι καθηγητές που τα τελευταία χρόνια επιμορφώθηκαν και εργάστηκαν σε αυτά;»

Ανανεώθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την "θέση 12"


Σύμφωνα με το Νίκο Ασλάνογλου, από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, ολοκληρώθηκε η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων για την μονάδα απορριμμάτων, στη "θέση 12".
Στο μήνυμά του, ο κ. Ασλάνογλου αναφέρει πως "η ανανέωση, φτάνει μέχρι το τέλος του 2020" και συμπληρώνει:
"Κακώς. Πολύ κακώς. Έπρεπε τουλάχιστον να δοθεί  μέχρι το 2050 η ανανέωση. Τα γνωστά πρόσωπα και τα οργανωμένα συμφέροντα, επιμένουν σε κάτι εντελώς παράλογο.
Προώθησαν αυτό το ζήτημα, μόνο με ψέματα και παραπληροφόρηση. Εξαπατήθηκαν συλλογικά όργανα του Νομού Ημαθίας, κατ΄ επανάληψιν.Ίδωμεν.

Ημερίδα για τη δημιουργίας δικτύου απασχόλησης, επιχειρηματικότητας


Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε ημερίδα, για την παρουσίαση της μελέτης σκοπιμότητας για το «Σχέδιο Δημιουργίας δικτύου απασχόλησης, επιχειρηματικότητας» με χώρο αναφοράς την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, και κοινό.
Στελέχη και συνεργάτες της αναδόχου εταιρείας Συμβούλων ΟΤΑ & Επιχειρήσεων INFO-PLAN A.E, παρουσίασαν αναλυτικά τις θεματικές ενότητες της μελέτης.
Κατέδειξαν την σκοπιμότητα δημιουργίας δικτύου απασχόλησης, επιχειρηματικότητας στην Ημαθία με την συνεργασία της  Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, στα πλαίσια άσκησης ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι άνεργοι του νομού μας αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Βασικός σκοπός του προτεινόμενου δικτύου είναι η πρόσβαση στην αγορά εργασίας με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και τοπικά σχεδιασμένων και εστιασμένων παρεμβάσεων για την οικοδόμηση ενός εξειδικευμένου περιφερειακού «εργαλείου» σύζευξης της προσφοράς και ζήτησης εργασίας  και  καριέρας στον ολοένα ανταγωνιστικότερο «κόσμο».
Κάθε Παρατηρητήριο Απασχόλησης, Επιχειρηματικότητας μπορεί να στεγάζεται και λειτουργεί σε κάθε έναν συνεργαζόμενο φορέα  χωριστά, να έχει την δική του αυτονομία και λειτουργία, το δικό του σύστημα διαχείρισης, την δική του υποστήριξη και την δική του διαδικτυακή παρουσία (interface).
Το έργο προτείνεται να υλοποιηθεί με σύναψη εταιρικής σχέσης μεταξύ φορέων της αυτοδιοίκησης στη βάση των αρχών της επικουρικότητας  με την οργάνωση και λειτουργία αναπτυξιακής σύμπραξης.
Το δίκτυο απασχόλησης και επιχειρηματικότητας , καινοτόμο κατά τον χρόνο έρευνας και εκτίμησης των παραμέτρων δημιουργίας του, είναι δυνατόν να υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η 1214η Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι


Συγκινητική στιγμή η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Κύριο Ευστάθιο Ευσταθιάδη από τον πρόεδρο του Σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας κ. Αρ. Κυριακίδη για την προσφορά του στην Ποντιακή Παράδοση...


Στα χορευτικά συγκροτήματα, δεν έλαβε μέρος το χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Ροδοχωρίου, σε ένδειξη πένθους λόγο τραγικού δυστυχήματος στο χωριό λίγες μέρες πριν, καθώς και η ακύρωση προγραμματισμένης εκδρομή στα Σούρμενα όπου ήταν καλεσμένος ο σύλλογος να συμμετάσχει στις εκεί εκδηλώσεις.











Αναδημοσίευση από: Ροδοχωρίτης: Φωτογραφίες και Βίντεο από την 1214η Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι

Οι "αυγομαχίες" στα Λευκάδια συνεχίζουν να συναρπάζουν






Παρουσία πλήθους κόσμου τοπικών αρχών και βουλευτών πραγματοποιήθηκαν την Δεύτερη Μέρα του Πάσχα όπως κάθε χρόνο οι Αυχομαχίες στο γήπεδο Λευκαδίων.
Δείτε το σχετικό βίντεο, ενώ αναλυτικά για το θέμα με πλούσιο φωτορεπορτάζ διαβάστε στον Παρατηρητή που θα κυκλοφορήσει

Η μπάλα "στα κοτσύφια"

Τη νίκη στα πέναλντυ πήραν οι παλαίμαχοι της Επισκοπής το Μ. Σάββατο που αγωνίστηκαν απέναντι στην κανονική ομάδα του Κεραυνού Επισκοπής.
Ο κανονικός αγώνας έληξε 2 - 2 ενώ ο Στέλιος Ντόνας στο καθοριστικό πέναλντυ απέναντι στον Γιώργο Κασαπίδη (που αγωνίστηκε με τους παλαίμαχους) "έστειλε την μπάλα στα κοτσύφια". Άψογος στα διαιτητικά του καθήκοντα ο Αντώνης Τσελεπίδης, Δείτε το σχετικό βίντεο

Ιστορικό Βίντεο από την Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα το 1970 στο Ροδοχώρι

Με αφορμή την 1214η επέτειο της Πανηγυρικής Γιορτής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και με την βοήθεια του καλού φίλου του Σάκη Σαλασίδη, σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο από την Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι το 1970 μόλις δύο χρόνια μετά την ανιστόρηση του Ναού στο Ροδοχώρι...



Το βίντεο είναι τραβηγμένο από τον Αναστάσιο Σαλασίδη (με μηχανή 8mm χωρίς ήχο) ο οποίος ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Είναι πλέον συνταξιούχος (ακτινολόγος ραδιολόγος στο επάγγελμα). Έχει διατελέσει δυο φορές πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Μόντρεαλ , όπου πάντα είναι ενεργό μέλος.

Η αδελφή του Ευανθία είναι παντρεμένη με τον συγχωριανό μας Ιωάννη Σιαμίδη (αδελφό του λυράρη Χαράλαμπου Σιαμίδη) οι οποίοι εμφανίζονται στην αρχή του βίντεο.

Την μουσική επένδυση έχει κάνει ο Ισαάκ Σαλασίδης αφού το βίντεο ήταν χωρίς ήχο. Είναι ένα δώρο από τον Σάκη για τους παλιούς κατοίκους του Χωριού αλλά και αρχειακό υλικό για τον Πολιτιστικό σύλλογο (Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι) .

Σε κάποιο στιγμιότυπο εμφανίζεται ο Στάθης Βενιαμίδης να παίζει κεμεντζέ όπως επίσης και το τότε χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Ροδοχωρίου.

Δείτε το Βίντεο θα ξυπνήσει σίγουρα πολλές αναμνήσεις!


Πανηγυρική Γιορτή του Αγίου Γεωργίου... by Savsidir

Να μας συγχωρήσετε για την ποιότητα του βίντεο είναι λήψη του 1970

Απίστευτη πρόκληση από μικρή ομάδα νεαρών την Μ. Παρασκευή και την Ανάσταση στη Βέροια


Αρνητικά σχόλια και θλίψη προκάλεσε η στάση ορισμένων νεαρών στη Βέροια, που επέλεξαν με ύβρεις και προκλητική στάση να κάνουν αισθητή την παρουσία τους την Μ. Παρασκευή και το βράδυ της Αναστάσεως.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, κατά την περιφορά του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή η συγκεκριμένη ομάδα έβριζε τα Θεία, όταν διερχόταν από μπροστά τους η λιτανεία, ενώ και το Μ. Σάββατο, κατά την πομπή του κόσμου από την Μητρόπολη προς την Εληά, για την τέλεση της Αναστάσιμης Τελετής, τα εν λόγω άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην Εκκλησία του Χριστού, επί της οδού Μητροπόλεως, έχοντας στην διαπασών μουσική και φωνάζοντας συνθήματα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έκτροπα, αν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στις θρησκευτικές τελετές αντιδρούσαν, δεν ανησύχησε καθόλου την Αστυνομία, καθώς, παρά το γεγονός ότι ήταν παρών ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής, αφέθηκαν ανενόχλητοι να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.

Όπως λένε δε οι πληροφορίες μας, υπήρξε ρητή εντολή από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης όχι μόνο να μην ενοχληθούν, αλλά ούτε από τον δρόμο να μην περάσουν περιπολικά της Αστυνομίας...

Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και να πράττει κατά βούληση, αλλά μέχρι εκεί που δεν θίγει το ίδιο δικαίωμα που έχουν και οι άλλοι. Από την στάση αυτή, θεωρούμε πως η ομάδα αυτή έχασε, τον όποιο, σεβασμό (στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού) είχε από την Βέροια.

Όχι επειδή βγήκε και έκανε συγκεντρώσεις "κόντρα" στους πολλούς, αλλά επειδή απλά δεν σεβάστηκε το αυτονόητο: Το δικαίωμα των συμπολιτών τους να εκφράσουν τα θρησκευτικά τους συναισθήματα ή έθιμα ανεμπόδιστα.

Όσο για την ηγεσία της Αστυνομίας και αυτούς που έδωσαν (αν έδωσαν) την άδεια για την συγκέντρωση αυτή, έχουμε να πούμε ένα πράγμα: ΕΥΓΕ! Απέναντι στις χιλιάδες κόσμου, προτιμήσατε να δείξετε σεβασμό σε αυτούς που δεν σέβονται (όπως απέδειξαν έμπρακτα).
verianews.blogspot.com

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ομάδα εθελοντών Ροδοχωρίου καθάρισαν τον δρόμο προς Γιαννακοχώρι




Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το προηγούμενο Σάββατο ομάδα εθελοντών από το Ροδοχώρι που πραγματοποίησε καθαρισμό στον δρόμο προς το Γιαννακοχώρι.
Περισσότερα στον Παρατηρητή που κυκλοφόρησε.



Η Ημαθία επλήγη περισσότερο από τη ραδιενέργεια του Τσερνόμπιλ


Οι επιπτώσεις της έκθεσης του ανθρώπου στη ραδιενέργεια, από τα πυρηνικά ατυχήματα της Φουκουσίμα και του Τσερνόμπιλ ήταν το θέμα της πολύ καλής δημοσιογραφικής εκπομπής του Παύλου Τσίμα «Έρευνα» που μεταδόθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο Mega.

Σε μια στιγμή της δημοσιογραφικής έρευνας παρουσιάστηκε ένας χάρτης που κατέγραφε ποιες περιοχές της χώρας μας δέχθηκαν την μεγαλύτερη ποσότητα ραδιενέργειας τον Απρίλιο του 1986 που έγινε το ατύχημα στην Ουκρανία (Τσερνόμπιλ). 

Δυστυχώς η Ημαθία ήταν από πιο εκτεθειμένες  περιοχές! Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει περαιτέρω έρευνας, διότι μην ξεχνάμε πως ο καρκίνος «θερίζει» στο νομό μας τα τελευταία χρόνια!

Πηγή: maknews.gr

Σούβλισμα με ηλιοφάνεια



Με σύμμαχο τον καιρό θα μπορέσουμε να σουβλίσουμε τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι θετικές και όλα δείχνουν ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι...
ηλιόλουστες. Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεαβολή και οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Τη Δευτέρα του Πάσχα τώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Άρπαξαν τις εισπράξεις από τον Βερόπουλο στην Βέροια με την απειλή όπλου


Ληστεία γύρω στης 8΄30 Το βράδυ έγινε στο σούπερ Μάρκετ στο Βερόπουλος στην Βέροια..
2 νεαροί με την απειλή του όπλου απείλησαν την υπάλληλο του καταστήματος την ώρα που έβγαινε να πετάξει τα σκουπίδια,της είπαν να ανοίξει τις ταμιακές μηχανές με το πιστόλι στον κρόταφο,η κοπέλα μαζί με τις άλλες δώσανε τα χρήματα του καταστήματος,και οι πιστολέρο την έκαναν με 70.000  ευρώ περίπου λένε οι πληροφορίες  μας από το κατάστημα,εμείς το ξανά γράψαμε αυτές τις ημέρες και οι καταστηματάρχες πρέπει να πάρουν και κάποια μέτρα  για την ασφάλεια των καταστημάτων τους....
/laikoyra.blogspot.com

Στίβος: Δεύτερος ο Γιώργος Στεφανής στους διασυλλογικούς αγώνες σύνθετων αγωνισμάτων στη Λάρισα


PDF Εκτύπωση E-mail

Την 2η θέση κατέλαβε ο αθλητής της Γ.Ε. Νάουσας  Στεφανής Γιώργος με 4.033β. στους διασυλλογικούς αγώνες Συνθέτων αγωνισμάτων στην κατηγορία των Ανδρών μεταξύ των ομάδων της Πιερίας -Ημαθίας –Ηπείρου-Κέρκυρας-Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας που έγιναν στη Λάρισα την Μ. Τρίτη 19/4.
Στους  ίδιους αγώνες στην κατηγορία  των Γυναικών συμμετείχαν και η Ελένη Σέπκα και η Ιωάννα Στεφανή που κατέλαβαν την 8η και 9η θέση αντίστοιχα.
Επόμενοι αγώνες στίβου που θα πάρουν μέρος οι αθλητές της Γ.Ε. Νάουσας είναι το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Π-Κ που θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά το Σάββατο 30/4.

Κυκλοφόρησε το 12ο φύλλο των "Χρονικών Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας"


PDF Εκτύπωση E-mail

Κυκλοφόρησε το 12 φύλλο των «Χρονικών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας», της τρίμηνης έκδοσης της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.). Στις σελίδες του νέου φύλλου μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω:
«Η Δυναστεία των Αντιγονιδών», του Δημ. Καρασάββα (σελ. 4)
«Το ούτι στη Βέροια», του Σωτ. Ζερδαλή (σελ. 7)
«Η καλλιγραφία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από τους Κώδικες του Οθωμανικού Ιεροδικείου Βέροιας», της Ολ. Μπέτσα (σελ. 10)
ΦΟΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Σύλλογος «Γενίτσαροι και Μπούλες» Νάουσας (σελ. 15)
«ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ: Περιγραφική αποτύπωση του δρώμενου της Νάουσας», της Αικ. Σιούγγαρη (σελ. 15)
Γενική Συνέλευση, κοπή πίτας και νέο Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. (σελ. 16)
Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να κατεβάσετε ηλεκτρονικά το νέο φύλλο, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της Ε.Μ.Ι.Π.Η. www.emiph.blogspot.com

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΝ ΚΑΙ ΚΛΩΘΩ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΚΛΩ


Την Τρίτη 19 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο ΚΛΩΘΩ στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία της νέας Γραμματέας του Υπουργείου, κας Στρατινάκης Άννας, για τα προβλήματα των εργαζομένων της ΕΝ-ΚΛΩ. Με βάση το αίτημα του Εργατικού Κέντρου στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο κ. Μουσουλίδης, πρόεδρος του ομίλου.
Το Εργατικό Κέντρο έθεσε τα εξής:
Οι 180 εργαζόμενοι στην
περιοχή μας είναι απλήρωτοι από το Μάρτη του 2009 και κανένα εργοστάσιο δε λειτουργεί, ενώ ο όμιλος έχει χρηματοδοτηθεί από το 2004 και μετά με 125 εκ. ευρώ (τα περισσότερα με κρατικές εγγυήσεις).
Οι εργαζόμενοι ζουν ένα δράμα, φορολογούνται για εισόδημα που δεν έχουν πάρει. Ο όμιλος οφείλει περίπου 300.000€ και στον ΟΑΕΔ Νάουσας που δεν έχει καταβάλει καθώς και σε μια σειρά προμηθευτές που απειλούν με πτώχευση.
Επιβεβαιώθηκε η θέση του Εργατικού Κέντρου ότι ο όμιλος ζητά δάνεια για να κλείσει εργοστάσια και να κάνει απολύσεις. Συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τους απλήρωτους εργαζόμενους και ζητά νέες χρηματοδοτήσεις.
Η Επιθεώρηση Εργασίας δεν παρεμβαίνει για μη καταβολή μισθών και  δώρου Πάσχα, παρότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα, γιατί οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Το Γενάρη του 2010 σε παρόμοια διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο ζήτησε από τον όμιλο να  ορίσει πρόγραμμα πληρωμών, αυτό όμως δεν έγινε ποτέ. Μετά την άρνηση του ομίλου να πληρώσει, το Εργατικό Κέντρο ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για την πληρωμή των εργαζομένων, την καταβολή 1000 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους της ΕΝ-ΚΛΩ, την ένταξή τους στον ΟΑΕΔ για 18μηνη επιδότηση και τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου ασθενείας σε όλους τους απολυμένους - άνεργους κλωστ/ργούς που δεν είναι ασφαλισμένοι λόγω ανεργίας.
Ενημέρωσε τη νέα Γραμματέα του Υπουργείου πως είναι αδιανόητο να ‘χει πάρει ο όμιλος από το 2004, 125 εκ. ευρώ και σήμερα να μη λειτουργεί ούτε ένα «αδράχτι» με τους εργαζόμενους απλήρωτους

Η κα Στρατινάκη δέχτηκε:
ü      Να δοθούν άμεσα 1000€
ü      Να εξεταστεί η περίπτωση 18μηνης επιδότησης των εργαζομένων
ü      Να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας των απολυμένων – ανέργων κλωστ/ργών.
Επίσης η αντιπροσωπία των συνδικαλιστών (Εργατικού Κέντρου, ΚΛΩΘΩ, Ομοσπονδίας Κλωστ/ργών) ενημέρωσε το Υπουργείο πως η περιουσία του ομίλου είναι υποθηκευμένη στις τράπεζες και ο όμιλος είναι αντιμέτωπος καθημερινά με αιτήσεις πτώχευσης από μια σειρά εταιρείες, προμηθευτές κλπ,  ενώ την Τετάρτη 27 Απρίλη εκδικάζεται αίτηση κατάσχεσης εργοστασίου στην Κομοτηνή.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί όλους τους εργαζόμενους:
ü      Πέμπτη 28 Απριλίου, 7.00 μμ στο Σείριος: εκδήλωση – συζήτηση με αφιέρωμα στο Ρίτσο, βίντεο για την Πρωτομαγιά και φωτογραφικό υλικό.
ü      Κυριακή 1 Μάη, 9.30πμ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο
ü      Τετάρτη 11 Μάη στην απεργιακή κινητοποίηση.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Ευχές Δημάρχου Νάουσας για το Πάσχα


PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα και το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου να φωτίσει τις καρδιές των ανθρώπων με αγάπη, ελπίδα, ειρήνη και ευτυχία.

O εορτασμός του Ολοκαυτώματος της Νάουσας – Παρούσα η Υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζιάκρη


PDF Εκτύπωση E-mail


Την Κυριακή 1 Μαΐου θα εορταστεί η 189η Επέτειος του Ολοκαυτώματος. Ο Δήμος Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού της ιστορικής επετείου έχει προγραμματίσει καθιερωμένες εκδηλώσεις.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη,