Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Γιατί τώρα; Γιατί με τη «Δημοτική Ανανέωση»;


Του Θανάση Μυλωνά*
 
Η επιλογή της υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από την πρόταση του επικεφαλής της «Δημοτικής Ανανέωσης» και Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού είναι ξεκάθαρη και απόλυτα συνειδητή.
Η συγκυρία κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά και ειδικά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η παρατεταμένη κρίση έχει σχεδόν διαλύσει κάθε αυτοδιοικητική δομή, ο ‘’Καλλικράτης’’ δημιούργησε υποχρεώσεις, δυσανάλογες με την οικονομική κρατική επιχορήγηση, η οποία χρόνο με το χρόνο περικόπτεται. 
Οι περιπτώσεις διαφθοράς σε κάποιους δήμους, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενέτειναν το αίσθημα της απαξίωσης των πολιτών απέναντι στον αυτοδιοικητικό θεσμό. Το κλίμα της πλήρους απογοήτευσης και οργής απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας έχει παγιωθεί, η λογική της ισοπέδωσης και του «όλοι το ίδιο είναι» έχει πλέον επικρατήσει.
Απέναντι σε όλα αυτά η συμμετοχή σε μια εκλογική διαδικασία φαντάζει σαν ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα, σαν μια αποστολή αυτοκτονίας. 
Από την άλλη αν δεν ρισκάρουμε, αν δεν τολμήσουμε, αν δεν παλέψουμε πως θα βγάλουμε το «καράβι» από τη φουρτούνα; 
Ο τόπος μας, ο δήμος μας, αυτή τη στιγμή είναι το καράβι που περνά μέσα από συμπληγάδες, η μανία του καιρού το χτύπησε αλύπητα, αλλά αυτό ακόμη αντέχει, τα βράχια έχουν σκίσει το σκαρί του, αλλά το πλήρωμα δίνει μάχη να το κρατήσει εν πλω. Τούτη λοιπόν την κρίσιμη ώρα, το δίλλημα που τίθεται είναι ένα: Ή δίνουμε τη μάχη στο πλευρό του έμπειρου καπετάνιου ή εγκαταλείπουμε το πλοίο με τη σωσίβια λέμβο, έρμαιο της θάλασσας. 
Προσωπικά αποφάσισα να συνεισφέρω με τις δικές μου δυνάμεις στη διάσωσή του, να βοηθήσω τον καπετάνιο και το πλήρωμα να το οδηγήσουν με ασφάλεια σε ένα απάνεμο λιμάνι όπου εκεί θα αρχίσει η ανακατασκευή του, με σύγχρονα μέσα και υλικά, έτοιμο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών. 
Έτσι απαντώ στο ερώτημα που μου θέτουν πολλοί: Γιατί τώρα, γιατί με τη «Δημοτική Ανανέωση».
 
*Ο Θανάσης Μυλωνάς είναι δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Ανανέωση» του Τάσου Καραμπατζού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου