Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης στη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α.



Παρουσίαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης στην Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κα. Rebecca A. Fong. Η συζήτηση βέβαια πήρε θέση και για το θέμα γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης...

«Η μόνη επάρατη νόσος είναι η άγνοια»



 
Στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων, ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας-Ημαθίας Άγιος Παρθένιος διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 19:00 μμ. στο Αγγελοχώρι στο Δημοτικό κατάστημα ομιλία με θέμα:  «Η μόνη επάρατη νόσος είναι η άγνοια»
Ενημέρωση- Πρόληψη- Έγκαιρη Διάγνωση
Ο καρκίνος δεν αφορά όσους νοσούν, αφορά όλους μας!
 
Ομιλητής θα είναι ο κ. Ρίζος Κωνσταντίνος (ουρολόγος)
Η ομιλία θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα ακολουθήσει συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με το μουσικό σχήμα “ΚΙΒΩΤΟΣ”
 

O Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας ξεκαθαρίζει


 


Ο ενιαίος σύλλογος αγροτών Νάουσας δεν εκπροσωπείται από  κανένα σχήμα.
  Έτσι λοιπόν όταν κάποιοι αυτόκλητοι εκπρόσωποι κινήσεων αγροτών κάνουν δηλώσεις έχοντας στον μυαλό τους και τον σύλλογο μας να μην το κάνουν γιατί από δω και πέρα θα καταγγέλλονται. Ο ενιαίος σύλλογος αγροτών Νάουσας έχει γενική συνέλευση για να παίρνει αποφάσεις και διοικητικό συμβούλιο για να τις εφαρμόζει .

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η απέχθεια της Μεταμοντέρνας και της
"Επαναστατικής Αριστεράς", για τα Εθνικά Θέματα (Εξαιρετικό).

Του Γ. Σιώζου



Η ενασχόληση με θέματα που άπτονται, της υπεράσπισης της εθνικής και κρατικής οντότητας της χώρας, της εδαφικής της ακεραιότητας και ανεξαρτησίας, καθιστούν αυτόματα ύποπτο "σωβινισμού" εκείνον που επιχειρεί να τα θίξει.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΞΙΣΤΟΡΩ… ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ




Ακόμη μια πετυχημένη παρουσίαση του κύκλου «Εξιστορώ…» από την Μίεζα Κοπανού
Το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε και η τρίτη θεματική ενότητα του κύκλου πολιτιστικών διαλέξεων «Εξιστορώ…».
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κοπανού οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύ σημαντικά ιστορικά στοιχεία σχετικά με τους γηγενείς Μακεδόνες, να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς μακεδονικούς χορούς και να απολαύσουν γνήσια μακεδονικά εδέσματα.

Ο Αγ. Δημήτριος Χαρίεσσας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του

 
  Ο Σύλλογος Χαρίεσσας "Άγιος Δημήτριος" σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2016 στο κέντρο Παρθενώνας στην Ειρηνούπολη και ώρα 20:00.

Σας περιμένουμε όλους για να διασκεδάσουμε παρέα με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα.

Μάθημα εθελοντισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας




Η ΣΤ1 του 1ου Δημ. Σχ. Νάουσας επισκέφτηκε το Τμήμα Αιμοδοσίας Του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας στα πλαίσια του μαθήματος της ΕΖ για τον εθελοντισμό και του μαθήματος των Φυσικών για το κυκλοφορικό σύστημα.

Συμμετοχή του ΣΔΕ Νάουσας στο έθιμο της Αποκριάς




Τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, το απόγευμα, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του τμήματος της Έδρας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Νάουσας συμμετείχαν στο πατροπαράδοτο έθιμο της Αποκριάς: « Γενίτσαροι και Μπούλες », ακολουθώντας, όπως συνηθίζεται, το μπουλούκι του συλλόγου «Νταβέλης» στις γειτονιές της πόλης, πίνοντας κρασί και χορεύοντας.

Συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλες της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων



Στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, βρέθηκε τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη 2016, πολυμελής αντιπροσωπεία -περί τα 30 άτομα- της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) όπου συναντήθηκαν με την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και έδωσαν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη σχετική Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Το ΙΚΕΠ-λογιστικό γραφείο της Δώρας Μπαλτατζίδου σας ενημερώνει . Έως 31 Μαρτίου 2016 η υποβολή αιτήσεων για το voucher 18-24 ετών.

 
Ξεκίνησε ο νέος κύκλος αιτήσεων του προγράμματος voucher 18 έως 24 ετών με το εκπαιδευτικό επίδομα για τους ανέργους να είναι στα 1.471 €.
Δικαίωμα υποβολής στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι που πληρούν  τις παρακάτω
προϋποθέσεις:

Τα μυστικά της Φυσικής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας επισκέφθηκε σήμερα, 1 Μαρτίου 2016, ο

καθηγητής Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας κ. Μυλωνάς Ιωάννης,

εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου Νάουσας, ύστερα από πρόσκληση της Δ/ντριας και

του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, προκειμένου να μυήσει τους μαθητές

και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης στα μυστικά της Φυσικής, αποκαλύπτοντάς τους την

ομορφιά της, στο πλαίσιο της σειράς θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων

Φυσικής που εγκαινιάζει το σχολείο, για να συνδέσει τις γνώσεις των

μαθητών/τριών  με την πράξη, αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα και την ομορφιά

του πειραματισμού.

Διαχείριση των Κόκκινων Δανείων από το Επιμελητήριο Ημαθίας



Το Επιμελητήριο Ημαθίας διοργανώνει εκδήλωση στις 21/3/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρες 16.00-21.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Επιμελητηρίου, με ομιλητή τον Dr. Λιακόπουλο Ευστάθιο, διακεκριμένο σύμβουλο επιχειρήσεων, σε μια ομιλία με βασικό άξονα τη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων.

Ο «Μαρίνος Αντύπας» στον εορτασμό του Κιλελέρ



Ο αγροτικός σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» συμμετείχε μαζικά στον εορτασμό του Κιλελέρ που συνέπεσε με την κορύφωση του αγώνα μας.
Η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και τις άλλες πρωτοβουλίες.

Σκωληκοειδής απόφυση...



 08:00Ο Στάθης στον enikoΣκωληκοειδής απόφυση...
Στον καιρό της κρίσης πολλοί μύθοι καταρρέουν - «αστικούς μύθους» τους λένε όσοι μετέρχονται με ευκολία πιασάρικους κι ενίοτε πονηρούς νεολογισμούς, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται, τις περισσότερες φορές, για μαύρη προπαγάνδα, για πολιτική και πολιτισμική χειραγώγηση, για